corona vaccinaties

corona vaccinaties
aakgebruiker

Corona-vaccinaties

De volgende mensen hebben wij onlangs de eerste vaccinatie mogen geven:

personen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960

De corona-vaccinaties voor deze groep doet huisartsenpraktijk De Aak in samenwerking met de Stienser huisartsenpraktijken en met GGD Fryslân en vindt plaats in het WTC (FEC), Heliconweg 52 te Leeuwarden (niet op de huisartsenpraktijken).

De tweede vaccinatieronde vindt plaats op vrijdag 9 juli en donderdag 15 juli 2020. Ondanks de berichtgeving vanuit het RIVM over eeder of later vaccineren met Astra Zeneca ook mogelijk is. De effectiviteit van het Astra Zenica vaccin is optimaal bij een tussentijd van 11-12 weken tussen 1e en 2e vaccinatie.

Wanneer u (alsnog) afziet van de uitnodiging voor Astra Zeneca kunnen wij helaas niet voorspellen of, wanneer en welk vaccin eventueel dan mogelijk zou kunnen zijn. Het bieden van een alternatief ligt niet binnen onze mogelijkheden. Hiervoor dient u contact op te nemen met de GGD.

N.B.:

  • Bent u in afwachting van de uitslag van de Coronatest op het moment dat de afspraak gepland staat → neem contact op met de praktijk wanneer de uitslag bekend is.
  • Heeft u moeite met vervoer, probeer dit met uw omgeving te regelen of vraag hulp via bijvoorbeeld vrijwilligers van het Rode Kruis.
  • Is er onverhoopt een calamiteit, neem dan contact op met de praktijk.
  • Gebruikt u acenocoumarol als bloedverdunner, is het advies contact op te nemen met de trombosedienst.

 

Behoort u niet tot een van bovengenoemde groepen en wilt u weten wanneer u een vaccinatie krijgt? Kijk dan op: www.coronavaccinatie.nl